Mentorprogramma Next Generation L&D

 • Behoor jij tot de next generation adviseurs leren & ontwikkelen, trainers, opleidingskundigen of HRD professionals en ben je jonger dan 35 jaar? Dan staat er een eigen mentor en L&D expertteam voor je klaar
 • Wil jij nog beter worden in je vak, meebouwen aan lerende organisaties, medewerkers & managers helpen met hun leervragen en op strategisch niveau kunnen adviseren?
 • Gun dan jezelf een mentorprogramma en groei van young L&D talent naar een professional leren & ontwikkelen op strategisch niveau
 • Je krijgt intensieve on the job begeleiding, verdieping op thema’s, een eindopdracht om een leercultuur te creëren en je word lid van de Community met jonge learning professionals
 • Jaarlijks gaan in Maart en Oktober de Mentorprogramma Edities van start
 • Per editie kunnen er 15 deelnemers in stappen
Aanmelden gratis voorlichtingsavond € 7.750.-
 
Editie 2024: Startmaand Oktober
12 maanden: 1-1 mentor, 4 Masterminds, 4 intervisies, lidmaatschap Next generation L&D Community met optie tot verlenging
Masterminds: Zoku Hotel in Amsterdam, De Hoorneboeg in Hilversum en Digital
Voor opleidingsadviseurs, trainers en HRD & Learning professionals, < 35 jaar
Mentorprogramma Next generation L&D
7.750,- | Develhub leden krijgen 25% korting bij aanmelden voor Editie Maart 2024
Gratis online Voorlichtingsavonden 27 Juni & 10 September 2024
Neem de regie over je eigen ontwikkeling en realiseer groeiambities van jouw organisatie

Mentorprogramma Next generation L&D

Holistische benadering

Wat maakt jou een ervaren professional in het vakgebied ‘leren & ontwikkelen’ en gesprekspartner of trainer voor teamleiders, managers en directie. Wat heb je nodig om nog meer organisatie sensitiviteit te ontwikkelen? Welke skills heb je van nature en welke vergen meer oefening? Voor welke L&D vraagstukken komt men bij jou en hoe kom jij van analyse naar een oplossing? De insteek van het Mentorprogramma Next generation L&D, kenmerkt zich als holistisch, samen met je mentor leg je verbanden tussen je voorkennis, leerstijl, leerbehoeften, vakkennis, advies en/of trainers skills en de context waarbinnen jij aan de slag bent. De mentor en L&D vakexperts leren je geen tips en tricks, we gaan voor dieptewerking een integrale benadering en bovenal directe toepasbaarheid voor jezelf en ook om jouw organisatie te helpen bij het creëren van een lerende organisatie en realiseren van de groei ambities

1-1 Mentoring

Je krijgt mij – Annette Balk – als mentor. ik begeleid je gedurende 12 maanden in je ontwikkeling. We gaan samen in gesprek over wat je wilt leren, met welke vragen en dilemma’s je rondloopt en waar je in wilt excelleren. Tijdens de intake leg je de basis voor je eigen Ontwikkel Plan. We gaan 12 maanden organisch aan slag. Wat betekent dat we versnellen waar kan en vertragen waar nodig.

Het jaar in beeld

Fase 1: Intake en doelstelling
Fase 2: Persoonlijke groei en adviseren 3.0
Fase 3: Praktijkgericht leren en projecten
Fase 4: Netwerken en samenwerken
Fase 5: Eindopdracht Leerproject
Fase 6: Reflectie en afronding

Fase 1: Intake en doelstelling

Intake: Mentor en mentees maken kennis met elkaar en delen hun verwachtingen.
Doelstellingen vaststellen: Mentees bepalen hun groeidoelstelling voor het jaar en vertalen deze in een Ontwikkel Plan op. Het monitoren, evalueren en waar nodig bijstellen van het plan, wordt door mentor en mentees samen gedaan.

Fase 2: Persoonlijke groei en adviseren 3.0

Leren van Experts: Mentees nemen deel aan 4 Masterminds over persoonlijke ontwikkeling, leren & ontwikkelen en adviseren.
Reflectie: Mentees delen hun ervaringen en leerpunten met hun mentor en medementees.

Mastermind #1: Het nieuwe leren, leven lang ontwikkelen, AI binnen het L&D vakgebied
Mastermind #2: Personal branding, rol en positie als adviseur, waardecreatie
Mastermind #3: Academy opzetten | verbeteren en ontwikkelen attractieve leerinterventies
Mastermind #4: Succesvol adviseren over leren & ontwikkelen in de 21e digitale eeuw

De Masterminds worden gegeven door ervaren L&D vakexperts. De exacte planning van de Masterminds ontvang je uiterlijk 8 weken voor de start van je Mentorprogramma Editie.

Fase 3: Praktijkgericht leren en projecten

Leren on the job: Mentees krijgen praktijkbegeleiding door de mentor, bij het uitvoeren projecten, opdrachten en adviseren van management & medewerkers.
Feedback en evaluatie: De mentor geeft regelmatig feedback en helpt mentees te verbeteren.

– 3 x per jaar 120 minuten Live 1-1 mentoring, op een door jou gekozen locatie.
– Je mentor is het hele jaar on demand bereikbaar voor je vragen, om te sparren of om een extra meeting in te plannen.
– Onbeperkt toegang tot het ‘Next generation L&D Leerplatform’: Masterminds hand-outs, tools om van analyse naar een oplossing te komen en aanbevolen vakliteratuur, sites, whitepapers en artikelen zijn toegankelijk via het leerplatform.

Fase 4: Netwerken en samenwerken

Netwerken: Mentees krijgen een jaar lidmaatschap voor de ‘Next generation L&D Community’, waarmee mentees de kans krijgen om te netwerken met andere young HR(D) en Learning professionals die deelnemen aan de Mentorprogramma edities.
Samenwerken en Leren: Mentees worden gestimuleerd om samen te werken aan projecten en ideeën en van elkaar te leren.

– 2 x per jaar 60 minuten Q&A, via Microsoft Teams, met mentees uit andere edities’
– 4 x per jaar 180 minuten intervisie onder procesbegeleiding van de mentor, planning waar mogelijk aansluitend op de Masterminds.
– Een zomer- en winter netwerkwerkbijeenkomst in een informele setting.

Na het mentorprogramma heb je de mogelijkheid om je lidmaatschap voor de Next generation L&D Community te verlengen voor 49,95 euro per maand. Je wordt dan jaarlijks uitgenodigd voor de Q&A’s, Intervisies en netwerkbijeenkomsten. Lidmaatschappen zijn jaarlijks opzegbaar vanaf de 1e van de maand opvolgend aan de maand van afsluiten.

Fase 5. Eindopdracht Leerproject

Mentees maken een eindopdracht: Ontwerpen en uitvoeren van een leerproject dat gebaseerd is op de ervaringen en inzichten van het mentorprogramma in het afgelopen jaar. Dit project moet zich focussen op de transfer van de verworven kennis en vaardigheden naar de organisatie, waardoor deze verder wordt geholpen bij het creëren van een lerende organisatie bereiken van haar ambitie.

Doelstellingen Eindopdracht:
– Ontwerp een leerproject dat past binnen de context van de organisatie en haar doelstellingen.
– Gebruik de kennis en vaardigheden die je hebt verworven tijdens het mentorprogramma om het project te ontwikkelen en uit te voeren.
– Zorg ervoor dat het project een significante bijdrage levert aan de doelstellingen van de organisatie.
– Communiceer duidelijk en effectief over het project met alle betrokken partijen.
– Evalueer het project op basis van de voorgestelde metrieken en voer vervolgacties uit indien nodig.

Fase 6: Reflectie en afronding

Terugblik: Mentees en mentor kijken samen terug op het afgelopen jaar en evalueren de behaalde doelen.
Toekomstplanning: Mentees blijft werken aan hun eigen Plan voor hun verdere ontwikkeling als persoon en als adviseur leren & ontwikkelen.
Community: Mentees maken de keuze of ze lid willen blijven van de Next generation L&D Community om te blijven leren van en werken met elkaar.

L&D Expertteam

We staan voor je klaar

Profielen L&D experts

Nick van Dam
Expert Learning & Development

Nick wordt gedreven door één passie: het ontwikkelen van mensen. Hij is een internationaal erkend thought leader, adviseur, onderzoeker, best-selling auteur en spreker op het gebied van corporate leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is voormalig partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij McKinsey & Company en Deloitte. Nick heeft gewerkt met meer dan 100 klanten over de hele wereld. Hij is lid van het College van Bestuur van IE University (Madrid) waar hij verantwoordelijk is voor innovatie. Tevens is hij verbonden als hoogleraar aan IE University (Madrid), Nyenrode Business Universiteit (Breukelen) en de University of Pennsylvania (Philadelphia), waar hij werkt met deelnemers in het executive doctoraalprogramma voor CLO’s. Nick is Academic Director van de ‘International Masterclass L&D en HR Leadership’, de leiderschapsprogramma’s wordt aangeboden in een samenwerking van IE University en Nyenrode Business Universiteit. Nick is Director van het ‘IE Center for Corporate Learning Innovation’.

Laura van den Ouden
Expert Learning & Development

Laura van den Ouden is specialist in Leren & Ontwikkelen, zij heeft 6 boeken geschreven over dit onderwerp. Zij is trainer, coach en adviseur en is niet meer weg te denken van Social Media met de inspiratie die ze over Learning & Development deelt. In 2020 is ze daarvoor beloond met de Publieksprijs van L&D Beroepsverening Develhub voor al haar hulp om L&D-ers in de coronaperiode dagelijks te inspireren met goed en praktisch online te blijven werken en ondernemen. In 2019 was Laura al bekroond met de titel NOBTRA Trainer van het Jaar. Dit heeft haar doen besluiten om dat jaar haar eigen trainingsbureau op te richten, ook om als Digital Nomad te kunnen gaan werken met haar man tijdens hun zeilreis rond de wereld die ze gestart zijn. Laura zal de Mastermind dan ook vanaf haar catamaran online verzorgen, ergens in Europa. ‘Practice what you teach’, Laura’s motto is: online is niet onpersoonlijk, met goede didactiek, creativiteit en goede voorbereiding is het een waardevolle en leuke leerbeleving!

Babette Bajema
Expert Learning & Development

Babette is een opleidingskundige met ruim 20 jaar ervaring. Ze heeft voor diverse internationale organisaties gewerkt waar zij zich heeft bezich gehouden met ontwikkelvraagstukken. Naast het vak als opleidingskundige, begeleid ze teams met vraagstukken over samenwerken, omgaan met verandering en het beste uit jezelf en je collega’s halen. Babette heeft zich gespecialiseerd in het opzetten en verbeteren van interne Academies. Hiervoor heeft ze een eigen model gemaakt wat Academie Architecten in 9 stappen inzicht geeft welke volgende stap er praktisch gemaakt kan worden. Babette haar ervaring met het zelf ontwerpen van leerinterventies helpt om concreet aan de slag te gaan met leren in jouw organisatie. Ze word regelmatig gevraagd om vanuit haar passie, inspirerend te spreken over; hoe leren mensen? Dat doet ze voor o.a voor leidinggevenden, opleidingsafdelingen en studenten. Vragen van anderen geven haar inspiratie, vanwaaruit ze zelf ook blijft leren.

Eric Mooijman
Expert Learning & Development

Drs. Eric Mooijman MBA begint zijn carriere als manager bedrijfsopleidingen en werkte bij KPMG Consulting als consultant, director en partner bij de adviesgroep HR Solutions. In 2000 werd hij mede-eigenaar van Vitrum Consulting. Eric adviseert onder meer (internationale) organisaties zoals Heineken, Sara Lee, Atos, Ziggo en AstraZeneca en (nationale) not for profit organisaties als Essent, Eneco, Kadaster, regionale ziekenhuizen, Universitaire Medische Centra van Amsterdam, Utrecht en Maastricht, waterschappen, Wageningen Universiteit en de Efteling. Eric is coauteur van Strategisch Opleiden in Organisaties en het Handboek Leren en Ontwikkelen in Organisaties. Onlangs verscheen zijn boek De Complete Consultant, Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw. In de Mastermind leidt Eric je langs alle stappen van het adviesproces van acquisitie tot oplevering. Zijn model helpt jou als beginnende HR(D) en Learningprofessional om succesvol te adviseren.

Annette Balk
Mentor en Community Lead

Annette Balk is een ervaren en hands-on businesspartner en trainer met een passie voor een integrale benadering van Duurzame inzetbaarheid, Vitaliteit, Verzuim en Leren & Ontwikkelen. Inmiddels 30 jaar aan het werk met raden van bestuur, directies, managers en teams om eigen regie op de thema’s te activeren. Sterk in stakeholdersmanagement met een focus op participatie, adaptief leren, leerrendement en resultaat. Een hoge mate van organisatie sensitiviteit, bezit skills om te verbinden en innovatief in het ontwikkelen van maatwerk leeroplossingen. Adviesvaardigheden op C-level niveau en een laagdrempelige sparringpartner voor zowel management & medewerkers als HR. Annette heeft in de afgelopen drie decennia veel reactief- en mentaal gepensioneerd gedrag op de werkvloer gezien dat vaak gepaard gaat met een hoog verzuim en een lage intrinsieke motivatie voor leren & ontwikkelen. Vanuit de drive om meer te werken aan preventie is ze eind 2019 de netwerkorganisatie LearnXL gestart.

geïnteresseerd?

Meld je aan voor de Gratis Online Voorlichtingsavond

Tijdens een voorlichtingsavond maak je vrijblijvend kennis met de mentor en een aantal vakexperts. We beantwoorden je vragen en sparren met elkaar of het Mentorprogramma: “Next generation L&D” bij jouw leerbehoeften past?

Gratis Voorlichtingsavond:

Donderdag 27 Juni 2024
Dinsdag 10 September 2024
Timeslot 19.30 uur – 21.00 uur

Na aanmelding ontvang je een Microsoft Teams uitnodiging.

  Vul deze code: captcha in het onderstaande veld in en klik op verstuur

  Overige vragen of wil je in contact met ons komen?

  Contact
  2024 All rights reserved