Design Sprints Learning

Organisaties moeten blijven leren en ontwikkelen, want niemand wil bij een organisatie werken die stilstaat. Gelegenheid, motivatie en de juiste tools zorgen voor bevlogen, betrokken en duurzame inzetbare medewerkers. Wij begeleiden Design Sprints Learning om van een uitdaging naar een concreet plan voor een lerende organisatie toe te werken.

Reserveer direct dagdeel 1 van de Design Sprint Learning. Omdat we weten dat je met een kickstart elkaar enthousiasmeert, verzorgen wij deze kosteloos. Als je wil ontwikkelen, of veranderen, dan is het belangrijk gewoon te beginnen door iets te DOEN!

Reserveer Free Kickstart
Aan de slag!

Leren de schakel voor duurzaam inzetbare medewerkers

Wat zijn Design Sprints?

Design Sprints zijn werksessies die door steeds meer organisaties wordt toegepast om sneller tot innovatie te komen. De ‘Sprint’ is een (team)proces voor het snel en goedkoop ontwikkelen van ideeën en deze te valideren door prototypen te testen met de doelgroep. Design Sprint is bedacht door Jake Knapp bij Google. De ‘Sprint’ is een specifieke methodologie vanuit de Design Thinking & Doing methode.

Design Sprint Learning -bedacht door LearnXL – is gebaseerd op het principe van de Design Sprints. Het idee is dat je met zoveel mogelijk stakeholders, betrokken bij leren & ontwikkelen, samenkomt in 5 pressure cooker sessies van 1 dagdeel idealiter gepland in 1 week. Op maandag breng je het probleem / de uitdaging op het gebied van leren en ontwikkelen in kaart. Op dinsdag schets je zo veel mogelijk innovatieve oplossingen. Op woensdag weeg je de voor- en nadelen van de geschetste oplossingen en bepaal je welke het sterkst zijn. Op donderdag bouw je een realistisch implementatie plan en learning prototype van de beste oplossing. En op vrijdag test je het plan & prototype met vijf gebruikers uit je doelgroep.

Aan het einde van iedere werksessie heeft de groep deelnemers de keuze om de volgende dag zelf door te gaan met de Sprint, of dat procesbegeleiding vanuit LearnXL gewenst blijft. We noemen dit een Go no go constructie.

De Design Sprint Learning wordt gefaciliteerd door Annette Balk, zij is een creatieve procesbegeleider en opgeleid in de Design Thinking methode en het begeleiden van Design Sprints.
Over ons

Get in touch

Willen jullie de Design Sprint Learning als versneller inzetten?

Vul hier je gegevens in 
we maken graag kennis.

    Vul deze code: captcha in het onderstaande veld in en klik op verstuur

    2024 All rights reserved