Teams van Werkstress naar Werkflow

 • Word jij als HR adviseur, teamcoach of manager gevraagd om teams te begeleiden als er sprake is van verzuim, werkdruk, -stress, uitval, verloop of samenwerkingsissues?
 • En wil je nog beter worden in het helpen van teams bij het weer effectief en met plezier samen werken om stressvrij en resultaatgericht doelstellingen te realiseren?
 • Doe dan mee aan de Workshop ‘Teams van Werkstress naar Werkflow’ welke speciaal voor jou is ontwikkeld.
Direct aanmelden € 795,-
 
1,5 dag 10.00 uur – 16.30 uur | 12.30 uur
18 Januari 2024 + 8 Februari 2024, of maatwerk aanvragen
Voor HR(D) en L&D managers/adviseurs, teamcoaches en managers
De Hoorneboeg Hilversum
795,- | 10% korting bij aanmelding van 2 of meer deelnemers
Leer werkvormen, interventies en oefeningen om teams te begeleiden van werkstress naar werkflow.

Het programma

Wil je graag concrete handvatten en tools hoe je teams nog beter kunt coachen om van (ervaren) werkstress te komen naar een werkflow? Een flow waarin de teamleden op elkaar zijn ingespeeld en aan een half woord genoeg hebben om resultaat te boeken.

Wat is ‘flow’?
“Go with the flow” is inmiddels een gevleugelde uitspraak, maar is van origine afkomstig van de Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi. Hij is één van de grondleggers van de zogenoemde positieve psychologie. Hij omschrijft dat mensen het gelukkigst zijn, wanneer ze in staat van opperste concentratie zijn en daardoor volledig opgaan in de activiteit of handeling die ze uitvoeren. Deze “flow” is identiek aan het gevoel van “in the zone” of “in the groove” zijn. Dat is te leren!

De Workshop ‘Teams van Werkstress naar Werkflow’ met een duur van 1,5 dag wordt op maat gemaakt op basis van de leerbehoeften en het ervaringsniveau van de deelnemers. Waarbij we op hoofdlijnen twee programma varianten onderscheiden:

1. Excelleren in teamcoaching

Een workshop programma voor adviseurs, teamcoaches, managers met meer dan 5 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van teams. Tijdens het programma is er aandacht voor de governance – structuur en besturingsmodel – van jouw organisatie. Wat zijn de effecten ervan op werkflow en werkstress? Welke rol, positie en taken en verantwoordelijkheden heb jij als teamcoach? Wat zijn de impliciete en expliciete waarden, normen en gedragsregels?

2. Co-coaching teamcoaching

In de 2e programma variant ligt de nadruk op het oefenen met werkvormen, interventies en het oefenen om teams te coachen van werkstress naar werkflow. In de periode tussen de 1e dag en het terugkomdagdeel loop je mee met een ervaren teamcoach om te experimenten met het geleerde. Als startend of medior teamcoach met een paar jaar ervaring in het begeleiden en coachen van teams krijg je de kans om vlieguren te maken.

Werkwijze en praktische informatie

De trainers van LearnXL zullen het workshopprogramma op maat maken op moment dat de deelnemersgroep compleet is. De leerbehoeften worden hiertoe tijdens een telefonische intake geïnventariseerd en waar mogelijk worden de (sub)groepen ingedeeld op basis ervaring met teamcoaching.

De duur van het programma is 1,5 dag, ontvangst vanaf 09.30 uur aanvang 10.00 uur en einde 16.30 / 12.30 uur. Je gaat inspirerend leren op de Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum. Voor een heerlijke gezonde lunch wordt gezorgd.

Workshopleiders Caroline Schippers en Fernanda de Beir

geïnteresseerd?

Meld je aan voor deze workshop

Vul dan hier je gegevens in 
we maken graag kennis.

  Vul deze code: captcha in het onderstaande veld in en klik op verstuur

  Overige vragen of wil je in contact met ons komen?

  Contact
  2024 All rights reserved