Adviseren over Leren

 • Vijf Micro learnings die in z’n geheel een journey vormen
 • Concrete handvatten om leidinggevenden te helpen met de regie op leren en ontwikkelen
 • Didactisch verantwoorde learning journeys maken met impact
 • Oefenen van een overtuigend en effectief adviesgesprek
 • Ambassadeurscampagnes creëren en nog veel meer!
Direct aanmelden € 395,-
 
5 microlearnings op vrijdagen 10.00 uur – 11.30 uur
Start in 10 November 2023 | 2 Februari 2024. Duur 3 maanden
Voor HR(D) en L&D managers/adviseurs
Online via Microsoft Teams
395,- | 10% korting bij aanmelding van 2 of meer deelnemers
Je positie en draagvlak verstevigen in je rol als businesspartner leren & ontwikkelen.

Het programma

Wil je graag concrete handvatten hoe je de leidinggevenden nog beter kunt helpen bij het neerleggen van verantwoordelijkheid en regie voor leren en ontwikkelen bij de medewerkers? Wil je leren hoe je zelf didactisch verantwoorde learning journeys maak met impact? Wil je graag een oplossingsrichting voor jouw vraagstuk? Wil je leren hoe je een Ambassadeurscampagne start om een leer- en ontwikkelklimaat te creëren? Een greep uit het online programma. Doe je mee?

We starten altijd met een persoonlijk intakegesprek. Op basis van een eerder ingevulde vragenlijst bespreken we samen je leerdoelen, verwachtingen en je eigen case die je inbrengt.

Daarna volgt een online kennismaking met de deelnemersgroep en de trainers. Tijdens deze kickstart worden de persoonlijke leerdoelen, cases en verwachtingen met elkaar gedeeld.

Een week na afloop van onderstaand programma, plannen we een 1-op-1 gesprek in waarin we het programma met jou evalueren. Zo kunnen we vaststellen of je jouw doelen hebt bereikt!

1. Werk aan jezelf

Onderwerpen als zelfbewustzijn, zelfreflectie, je eigen talent inzetten en inzicht in jouw leer- en ontwikkelpunten komen hier aan bod. Met als doel: het vergroten van jouw leer- en ontwikkelvermogen.

2. Van adviseur naar businesspartner HR, L&D

De kunst van het vragen stellen, een effectief adviesdialoog voeren, de emotionele bankrekening en ins & outs over gedrag- en gedragsbeïnvloeding.

3. Ontwikkel learning journeys met impact

In deze module gaan we aan de slag met het helder krijgen van een opleidingsvraag, het vormen van een leertraject volgens een stappenplan en het opleidingsadvies inhoudelijk onderbouwen – zodat je jouw positie kunt verstevigen als businesspartner in je organisatie.

4. Oefenen overtuigend adviseren

Het geleerde in module 2 & 3 toepassen in de parktijk: oefenen van adviesgesprekken aan de hand van praktijkcases en feedback en feedforward geven en ontvangen.

5. Stimuleren en activeren van persoonlijk leiderschap

Het gebruik van werkvormen om verantwoordelijkheid en regie nemen voor leren & ontwikkelen te stimuleren en activeren. Je krijgt een theoretisch kader mee over: Van Leren naar Performance volgens The 5 moments of Need en uitleg over het principe 70:20:10 waardoor het belang van informeel leren tot uitdrukking komt. En we starten met het maken van een ambassadeurscampagne volgens een stappenplan.

Eindopdracht ‘Adviseren over leren’

Een duo-presentatie over je eigen vraagstuk/case waar je een oplossing voor hebt bedacht en een plan van aanpak om een leer- en ontwikkelcultuur in jouw organisatie te realiseren.

Werkwijze en praktische informatie

Waar mogelijk zullen we de groepen indelen op basis van ervaringsniveau, waarbij er een minimum gehanteerd wordt van 6 en een maximum van 15 deelnemers per groep. De online microlearnings vormen samen een journey waarlangs je een complete leerervaring op doet. In 3 maanden groei je in rol de businesspartner en je verstevigt je positie en draagvlak op het onderwerp leren & ontwikkelen. Het programma is een mix van: voorbereiding, zelfstudie, virtual classrooms en groepsopdrachten. In een eindopdracht presenteer je – in tweetallen – oplossingsrichtingen voor je vraagstuk en een plan van aanpak hoe je stakeholders binnen jouw organisatie enthousiast maakt voor leren & ontwikkelen. Jij kiest de gewenste startmaand, samen maken we de planning van de microlearnings.

geïnteresseerd?

Meld je aan voor deze masterclass

Vul dan hier je gegevens in 
we maken graag kennis.

  Vul deze code: captcha in het onderstaande veld in en klik op verstuur

  Overige vragen of wil je in contact met ons komen?

  Contact
  2024 All rights reserved