Kom snel op stoom als beginnend adviseur en geef jezelf een kennis- en soft skills boost in je eerste jaren als professional. Heb je net je studie afgerond en ga je aan de slag in het werkveld van Mens & Organisatie, of ben je toe aan een verbreding of verdieping op specifieke thema’s? Wil je -als M&O manager-  het potentieel van je nieuwe adviseurs ontsluiten en optimaal inzetten? Kies samen welke actuele M&O-thema’s jullie organisatie en haar mensen gaat helpen naar de volgende fase. 

Holistische benadering

Wat maakt jou een volwassen gesprekspartner voor teamleiders en hoger management en wat heb je nodig om organisatie sensitiviteit te ontwikkelen? Welke skills heb je van nature en welke vergen meer oefening? Voor welke vraagstukken komt men bij jou en hoe kom jij van analyse naar een oplossing ? Mijn insteek kenmerkt zich als holistisch, wij leggen samen de verbanden tussen jouw voorkennis, leerstijl, leerbehoeften, adviesstijl en de context waarbinnen je aan de slag gaat of al bent. Ik en onze experts leren je geen tips en tricks, we gaan voor dieptewerking en de integrale benadering. Zodat hetgeen je leert direct toepasbaar is voor jouw en van waarde voor de organisatie waar je werkt.

Sparks & Mentor

Je krijgt mij als Mentor ik begeleid je gedurende 6 maanden in je ontwikkeling. Ik ga met je in gesprek over wat je wilt leren, met welke vragen en dilemma’s je rondloopt, welke leerstijl je hebt, wat je talenten zijn en waar je in wilt excelleren. Samen monitoren we je voortgang en bespreken we de toepasbaarheid van het geleerde in jouw eigen praktijk. Tijdens een call overleggen we – samen met je manager – welke M&O thema’s – ik noem dit Sparks* –  jou en de organisatie echt gaan helpen, ik heb er een aantal voor je beschreven ter inspiratie. Ik zoek de juiste experts bij jouw leerbehoeften, zo leer je van mensen met ruime ervaring op de snijvlakken mens, arbeid & organisatie.  Ik gun je om ook te leren van de andere deelnemers aan de YOUNG-M&O onboarding  tijdens de live off-sites en de digital meet ontmoet je hen. Investeer in jezelf en je krijgt de verbreding en verdieping die je nodig hebt om door te groeien als M&O professional en je organisatie en haar mensen verder te helpen en future proof te zijn. Learn to excel.

*

Ik maak van me zelf een Personal Brand

Je leert praktische toepassingen van personal branding en ook de wetenschappelijke en psychologische kant. Je leert om beslagen ten ijs aan de slag te gaan met jouw personal brand, een autonome kennisprofessional te worden en jouw organisatie  in – en extern meer kleur te geven. 

 Live

Ik werk aan Healty & Vitale organisaties

Voorheen waren ‘employee wellbeing’ programma’s vaak alleen toegankelijk voor een selecte groep medewerkers. Je leert hoe een gesegmenteerde aanpak dit voor iedereen toegankelijk maakt. Wat levert dit op? Een groter collectief gezondheidsbewustzijn, een positieve impact op de eigen regie voor gezondheid en welzijn en een prestatie boost voor jouw organisatie. 

Met een innovatieve benadering van preventieve gezondheid laat Ancora Health het volledig potentieel van de mensen binnen jouw organisatie ontsluiten. Op locatie van een state-of-the-art Health Studio’s kan je zien hoe dat in zijn werk gaat en desgewenst zelf ervaren. Er wordt in overleg met de deelnemers aan de YOUNG M&O onboarding gekozen voor de Health Studio in Amsterdam of Eindhoven.

digital meet

Durf jij open hiring aan?

Veel bedrijven zijn naarstig op zoek naar personeel. Voor het eerst zijn er meer vacatures dan werkzoekenden. Hoe ben jij zelf aan je HR baan gekomen? Open hiring is een nieuw fenomeen, de bedrijven die voor deze innovatieve manier van mensen aannemen hebben gekozen zijn enthousiast. Durf jij het aan? We nodigen zowel de deelnemers aan de YOUNG M&O onboarding, als experts uit om samen in gesprek te gaan over open hiring en ook over een meer skillsbased benadering bij selectie van personeel.

*

Van teams naar high performing teams

Je leert om teams te coachen naar high performing teams en te werken met de ACT Team methode*. Een methode die je kunt inzetten als: teams meer uit zichzelf en elkaar willen halen, effectief en prettig willen samenwerken, of als de teammanager jou hulp nodig heeft om zijn team te laten excelleren.

*ACT staat voor Analytical Competence Tool, een psychologisch meetinstrument dat inzicht geeft in innerlijke drijfveren en daarnaast natuurlijke kwaliteiten en competenties zichtbaar maakt.

*

Hoe krijg ik grip op verzuim?

Verzuim is al jaar en dag een onderwerp waar leidinggevenden mee worstelen. Hoe help je hen zonder de regie over te pakken. Wat zeggen de cijfers en wat is nodig voor een dalende trend. Hoe zorg je dat alle partijen dezelfde kijk op verzuim hebben en met elkaar constructief in gesprek gaan. Wat is er nodig om grip te krijgen op het verzuim binnen jouw organisatie.

*

Hoe creëer je een lerende organisatie?

Hoe ontdek je wat het huidige klimaat is en kun je gericht aan de slag met het stimuleren van management en medewerkers om te blijven leren en ontwikkelen. Als je je wilt bekwamen in het creëren  van een leercultuur en je wilt verdiepen in de 6 dimensie, of juist wilt leren hoe een learning journey te ontwikkeling, overleg dan met mij hoe we deze Spark* voor jou op maat kunnen maken.

*

Word jij een ervaren trainer?

Het geven van een cursus, workshop of training is een competentie die van je gevraagd kan worden of waar je jouw expertise van wilt maken. Vandaag de dag hebben vele trainingen een blended karakter – een combinatie van klassikaal en online – beide vormen vragen andere skills. Weerstand is een cadeautje al voelt dit niet altijd zo. Je leert technieken om weerstand om te buigen naar effectief gedrag. Intervisies begeleiden om te voorkomen dat het behandelen van een casus  een praatje pot wordt. Het inzetten van een acteur is het levend lesmateriaal van de deelnemer, hoe zorg je ervoor dat daar gretig gebruikt van wordt gemaakt.

Live

Los je problemen op met de Design Thinking methode

Je leert op een andere manier tegen problemen aan te kijken, buiten de lijntjes te kleuren, een eigen interviewstijl te ontwikkelen en een iteratief proces te doorlopen van framing en re-framing. Je maakt kennis met de 5 Design Thinking fasen: scope, empatize, ideate, testen, implementatie en je leert hoe deze jou kunnen helpen bij het oplossen van complexe M&O vraagstukken.

 

Laat je op locatie van het Design en innovatie bureau VanBerlo inspireren. Het innovation Powerhouse is gevestigd in de voormalige energiecentrale van Philips op Strijp-T te Eindhoven. Je krijgt de kans om in de keuken te kijken bij VanBerlo, de werking van de Design Thinking methode te ervaren en de andere deelnemers aan de YOUNG M&O onboarding te ontmoeten.

Werkwijze en praktische informatie

Als jij een call boekt dan bespreken we samen -in een driegesprek met je manager- of de YOUNG M&O onboarding bij je past en welke Sparks* je helpen om te leren, te verdiepen en verder te komen. Het begeleidingstraject is volledig voor jou op maat, ik heb je een aantal Sparks* gegeven ter suggestie, maar jij/jullie beslissen waar jouw leer- en ontwikkelbehoeften liggen. Dit kan dus ook op andere thema’s zijn van het M&O vak. Gedurende een half jaar word je 4 uur per maand gecoacht, op de gekozen thema’s zet ik experts voor je in. Ik zit iedere vrijdagochtend voor je klaar om tijdens een Mentor Call lopende vragen voor je te beantwoorden, je leerproces te monitoren en desgewenst bij te schaven. Alle coachingssessie en calls zijn online. Om je ook de gelegenheid te geven om de andere deelnemers aan de YOUNG M&O onboarding te ontmoeten en van elkaar te leren worden er 2 live offsites en een digital meet gepland. De start van jouw persoonlijke journey wordt in overleg bepaald.   

Als er een klik is dan ben ik je mentor. Vul onderstaand formulier in dan neem ik contact met je op dan maken we kennis en gaan we in overleg. Spreek je snel.

Groet Annette

Tijd om te leren en ontwikkelen

Boek een call

Zelf beginnen met het creëren van een leer- en ontwikkelklimaat

Onze kennis

Werkvloer

Generaties in de organisatie: van elkaar leren

Generaties zijn de laatste tijd een hot item. Of je het nu hebt over de kreet ‘OK Boomer’ richting de babyboomers (of wel: de protestgeneratie), over jonge klimaatactivisten zoals Greta Thunberg die kritisch zijn naar hoe voorgaande generaties het allemaal geregeld hebben, de invloed van generaties op de Brexit stemming of over het cynisme dat heerst rondom de ‘Millennials’. Generaties zijn aan het polariseren. Niet alleen in de politiek, maar ook zeker op de werkvloer.

Lees verder »