Workshop Talent voor succesvolle Teamcoaching

Word jij als M&O adviseur of als teamcoach van een zelforganiserend team gevraagd om teams te coachen als er sprake is van verzuim, werkdruk, -stress, uitval, verloop of samenwerkingsissues? En wil je nog beter worden in het helpen van teams bij het weer effectief en met plezier samen werken om stressvrij en resultaatgericht doelstellingen te realiseren? Doe dan mee aan de Workshop ‘Talent voor succesvolle Teamcoaching’ welke speciaal voor jou als M&O adviseur én ook voor teamcoaches en managers is ontwikkeld.  

Leer werkvormen, interventies en oefeningen om teams te begeleiden van werkstress naar werkflow.

Wil je graag concrete handvatten en tools hoe je teams nog beter kunt coachen om van (ervaren) werkstress te komen naar een werkflow? Een flow waarin de teamleden op elkaar zijn ingespeeld en aan een half woord genoeg hebben om resultaat te boeken.

Wat is 'flow'?

“Go with the flow” is inmiddels een gevleugelde uitspraak, maar is van origine afkomstig van de Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi. Hij is één van de grondleggers van de zogenoemde positieve psychologie. Hij omschrijft dat mensen het gelukkigst zijn, wanneer ze in staat van opperste concentratie zijn en daardoor volledig opgaan in de activiteit of handeling die ze uitvoeren. Deze “flow” is identiek aan het gevoel van “in the zone” of “in the groove” zijn. Dat is te leren!

Het programma

De Workshop ‘Talent voor succesvolle Teamcoaching’ met een duur van 1,5 dag wordt op maat gemaakt op basis van de leerbehoeften en het ervaringsniveau van de deelnemers. Waarbij we op hoofdlijnen twee programma varianten onderscheiden:

1

Excelleren in teamcoaching

Een workshop programma voor adviseurs, teamcoaches en managers met meer dan 5 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van teams. Tijdens het programma is er aandacht voor de governance – structuur en besturingsmodel – van jouw organisatie. Wat zijn de effecten ervan op werkflow en werkstress? Welke rol, positie en taken en verantwoordelijkheden heb jij als teamcoach? Wat zijn de impliciete en expliciete waarden, normen en gedragsregels?

2

Co-coaching teamcoaching

In de 2e programma variant ligt de nadruk op het oefenen met werkvormen, interventies en oefening om teams te coachen van werkstress naar werkflow. In de periode tussen de 1e dag en het  terugkomdagdeel loop je mee met een ervaren teamcoach om te experimenten met het geleerde. Als startend of medior teamcoach met een paar jaar ervaring in het begeleiden en coachen van teams krijg je de kans om vlieguren te maken.   

Na afloop

  • Heb je kennis van stress- en persoonlijkheidsfactoren en de gedragseffecten ervan;
  • Ben je (nog beter) instaat om teams te helpen als er signalen zijn van werkstress;
  • Weet je welke werkvormen en interventies een boost kunnen geven aan de samenwerking en teamspirit;
  • Heb je geleerd hoe het reflecterend en zelfsturend vermogen van een team te verbeteren;
  • Heb je een duidelijke roldefinitie en zicht op jouw speelveld binnen het governance model;
  • Weet je wat te doen om meer zicht- en vindbaar te zijn als teamcoach;
  • Ben je instaat om jouw talent en coaching skills als breekijzer in te zetten;
  • Ben je gegroeid naar een (nog) succesvollere teamcoach.

Werkwijze en praktische informatie

De senior trainer van LearnXL zal het workshopprogramma op maat maken op moment dat de deelnemersgroep compleet is. De leerbehoeften worden hiertoe tijdens een telefonische intake geïnventariseerd en waar mogelijk worden de (sub)groepen ingedeeld op basis ervaring met teamcoaching.  

 

De duur van het programma is 1,5 dag, ontvangst vanaf 09.30 uur aanvang 10.00 uur en einde 16.30 / 12.30 uur. Je gaat inspirerend leren op de Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum. Voor een heerlijke gezonde lunch wordt gezorgd. Klik hier voor meer informatie over de locatie en de routebeschrijving. 

Algemene Voorwaarden

Tijd om te leren en ontwikkelen

Schrijf je nu in!

Zelf beginnen met het creëren van een leer- en ontwikkelklimaat

Onze kennis

Werkvloer

Generaties in de organisatie: van elkaar leren

Generaties zijn de laatste tijd een hot item. Of je het nu hebt over de kreet ‘OK Boomer’ richting de babyboomers (of wel: de protestgeneratie), over jonge klimaatactivisten zoals Greta Thunberg die kritisch zijn naar hoe voorgaande generaties het allemaal geregeld hebben, de invloed van generaties op de Brexit stemming of over het cynisme dat heerst rondom de ‘Millennials’. Generaties zijn aan het polariseren. Niet alleen in de politiek, maar ook zeker op de werkvloer.

Lees verder »