Leven lang leren en ontwikkelen

LearnXL: it’s all in the name. Dagelijks leren en ontwikkelen we op grote schaal. Privé en op de werkvloer. Constant zijn we op zoek naar verrijking van onszelf, en zoeken we betekenis in hetgeen waar we ieder ochtend ons bed voor uitkomen: ons vak. Wat voor vak, dat maakt niet uit – het is constant in ontwikkeling.

Leven Lang Leren en Ontwikkelen

Learn to Excel-model

Het Learn to Excel-model hebben we ontwikkeld om meer duiding te geven aan het leerproces van de gehele organisatie en de individuele medewerkers. Het weergeeft vooral dat het een continu proces is.

Het startpunt is altijd dat we beginnen met het opstellen van leer- en ontwikkeldoelstellingen. Vervolgens zoeken we de handvatten erbij die de HR-managers en -adviseurs ondersteunen om aansluiting te vinden bij de uitdagingen van de staf- en lijnmanagers.

Op deze manier kunnen we het persoonlijke leiderschap van medewerkers stimuleren en stappen zetten naar meer onderscheidend vermogen op de (arbeids)markt.

"Leer niet om te werken, maar werk om te leren."

A quote to live by. In de begin jaren van haar carrière heeft Annette gewerkt als adviseur bij een opleidingscentrum en als A&O deskundige bij een landelijke arbodienst. Het vak van consultant en trainer paste haar als een jas en heeft ze on the job geleerd. In de jaren 2000 tot 2015 werkte Annette voor zichzelf als gedragstrainer en begeleidde zij mensen met psychische klachten terug naar werk. In deze periode heeft zij tevens met haar gezin een aantal jaar in Hong Kong gewoond. Organisatie thema’s als succession planning en talentmanagement in de Asia Pacific Region, hebben destijds haar bovenmatige interesse gehad.

In de rol van senior consultant en manager R&D heeft zij ruim 4,5 jaar in dienst gewerkt voor een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in inzetbaarheidsvraagstukken met gedrag als invalshoek. Inmiddels heeft Annette jaren aan ervaring met gedragsverandering, leren & ontwikkelen, integratie van leer managementsystemen, content ontwikkeling van on- en offline leerprogramma’s en vraagstukken op het snijvlak van mens en organisatie.

De visie van LearnXL en Annette op leren is volgens het 70:20:10 model van Charles Jennings. Het leren staat niet centraal, maar de ‘what’s in it for me’. 70% leer je door te doen, op de werkvloer. 20% leer je door collega’s en 10% via een formele opleiding. Het formele leren heeft Annette gedaan door deelname aan een opleiding Arbeid- en organisatiekunde aan het IBO Qualified Business School en een Masterclass Talentmanagement bij Nyenrode. Recent heeft zij zich bekwaamd in de Design Thinking methodiek door het volgen van het praktijkgerichte programma van het TIAS ism Van Berlo Agency. 

Annette heeft in de afgelopen drie decennia veel onwerkbaar gedrag op de werkvloer gezien dat veelal gepaard gaat met een lage intrinsieke motivatie voor leren en ontwikkelen. Om organisaties te helpen een cultuur te creëren waarin iedereen wil leren en wil blijven leren, zodat de organisatie verder kan groeien is zij eind 2019 van start gegaan met LearnXL. 

Leren van collega's

Onze experts

Als netwerkorganisatie werken we met de beste van de beste. Zo kunnen we iedere vraag aan en helpen we organisaties om zichzelf en hun medewerkers in hun kracht te zetten. 

Fernanda de Beir

Learning Consultant | Trainer Persoonlijk Leiderschap en Ambassadeurs

Cora Grootjen

Master Design Thinking | Business Coach | Commercieel Strateeg

Jasper van Gulik

Marketing- en communicatiestrateeg

Annemieke van Vessem

Coach Teamontwikkeling | Trainer Persoonlijk Leiderschap en Ambassadeurs

Agaat Poorts

Specialist Learning & Development | Opleidingsdeskundige

Caroline Schippers

Coach Persoonlijke- en Teamontwikkeling | Trainer Leiderschap | Procesfacilitator

Carlijn Schornagel

Human Resources Development en Leiderschap Consultant

Ilse Vos

Master Design Thinking | Visueel Strateeg

Neem contact met ons op

Klaar om stappen te zetten?