Integrate

Er zijn zoveel leerportalen beschikbaar, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je bij de selectie en het design van hét leerportaal dat naadloos op jouw organisatie aansluit. En dan komt de volgende stap: zorgen dat ‘t gebruikt wordt. 

Wij ondersteunen je bij het inrichten en het activeren van medewerkers, zodat je jouw doelen gaat bereiken.

Design Thinking Methode

Een succesvolle integratie van leren en ontwikkelen

Een nieuwe leeromgeving zorgt vaak voor veel weerstand. Bij belanghebbende partijen zoals ICT en ook bij de gebruikende partijen – in dit geval: medewerkers. Het proces van selectie tot en met succesvolle integratie doen we daarom aan de hand van de Design Thinking-methodiek: niet lineair, regelmatig bijsturen en vanuit de doelgroep gedacht.

Design Thinking Model LearnXL

Omdat je in één keer het juiste wil kiezen

Selectie, design en contractmanagement

Een leerportaal/systeem/omgeving kiezen en inrichten is iets waar je als organisatie goed over na moet denken. Samen formuleren we een visie op Leven Lang Ontwikkelen, om vervolgens te kijken welk leersysteem het beste bij de visie, de leerbehoeften en jouw organisatie past. Ons netwerk heeft veel ervaring met opleidingshuizen, ontwikkeling van blendedleerlijnen en -content, competentiehandboeken, inrichten van een Academy en diverse digitale learning management systemen en leeromgevingen. 

Wij zijn in staat je bij het gehele traject te ondersteunen: van ‘in huis’ ontwerpen en inrichten van leeromgevingen tot de begeleiding bij het selecteren van externe partijen. Contractmanagement is daarna een belangrijk ding: beheren, evalueren en het opzetten van samenwerkingsverbanden om de kwaliteit goed te kunnen toetsen en te borgen.

'Nee hè, niet wéér iets om bij te houden'

Adaptatie en adoptie

De keuze van je leeromgeving kan dan nog wel zo onderbouwd zijn en passen bij de organisatie, maar dan moet het nog omarmt worden door de medewerkers. Om te zorgen dat de tooling, leerprogramma’s en techniek geïntegreerd worden in de organisatie (adaptatie) en dat de medewerkers het nut ervan in zien en het daadwerkelijk gaan gebruiken en gaan leren (adoptie), stellen we een projectteam samen. 

Met een afvaardiging van alle stakeholders gaan we aan de slag om dit te realiseren en samen een leer- en ontwikkelcultuur te creëren waar we allemaal trots op zijn! 

Neem contact met ons op

Klaar om een leer- en ontwikkelcultuur op te zetten?