College leren & ontwikkelen verbinden aan de strategie

Naast de kennis en beheersing van je professionele L&D-instrumenten en technieken, heb je in L&D ook strategisch inzicht nodig en grondige kennis van de business. Alleen op die manier kun je een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van meer wendbaarheid, succes en resultaat van medewerkers en je bedrijf. 

Dit interactieve college behandelt de complexe dynamiek rond strategie- en organisatie-ontwikkeling, en de rol van de M&O, L&D-professional bij het relevant maken ervan voor opleiding en ontwikkeling. Tenslotte wordt aan de hand van een werkopdracht inzicht verkregen in wat nodig is om mensen en organisaties in beweging te krijgen.

College programma

1

De organisatiestrategie goed begrijpen, vertalen en ondersteunen

Op basis waarvan worden strategische keuzes gemaakt binnen jouw organisatie? Wat betekent dit voor de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van management en medewerkers en jouw faciliterende rol en positionering.

2

Een integraal perspectief op leven lang leren & ontwikkelen

Je krijgt inzicht hoe vanuit een integrale benadering de why, who, what & how in relatie tot leren & ontwikkelen te verbinden aan elkaar en toe te werken naar optimaal rendement.

3

Praktische handvatten op micro, meso en macro niveau

Welke drivers bepalen een leercultuur en hoe meet je deze? Welke interventies – op micro, meso en macro niveau –  kan je vervolgens inzetten om te werken aan een lerende organisatie  

4

Werken aan het versnellen van de leercultuur binnen jouw organisatie

Je krijgt inzicht in Q&A’s vanuit stakeholders perspectief. De Accelerate Canvas vanuit de Design Thinking methode wordt hiertoe gebruikt.

 

College leider

Annette Balk is een ervaren businesspartner en trainer met een passie voor een holistische benadering van Health, Well-being, Vitaliteit en Leren & Ontwikkelen. Met als doel: Mensen duurzaam inzetbaar houden en van waarde laten zijn voor de organisatie en haar klanten. In de rol als adviseur L&D ligt haar focus op de afstemming tussen leren en ontwikkelen van management & medewerkers én de strategie van de organisatie. Zij is sterk in stakeholders-, project- en contractmanagement, opgeleid in de Design Thinking methode, heeft een hoge mate van organisatie sensitiviteit en skills om te verbinden. Bezit adviesvaardigheden op C-level niveau en is ook een laagdrempelige sparringpartner voor management & medewerkers.

Praktische informatie

De duur van het programma is 1 dagdeel, ontvangst vanaf 15.00 uur aanvang 15.30 uur en einde 19.00 uur. Je gaat inspirerend leren op de Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum. Voor een heerlijke gezonde warme maaltijd wordt gezorgd. Klik hier voor meer informatie over de locatie en de routebeschrijving. 

Algemene Voorwaarden

Tijd om te leren en ontwikkelen

Schrijf je nu in!

Zelf beginnen met het creëren van een leer- en ontwikkelklimaat

Onze kennis

Werkvloer

Generaties in de organisatie: van elkaar leren

Generaties zijn de laatste tijd een hot item. Of je het nu hebt over de kreet ‘OK Boomer’ richting de babyboomers (of wel: de protestgeneratie), over jonge klimaatactivisten zoals Greta Thunberg die kritisch zijn naar hoe voorgaande generaties het allemaal geregeld hebben, de invloed van generaties op de Brexit stemming of over het cynisme dat heerst rondom de ‘Millennials’. Generaties zijn aan het polariseren. Niet alleen in de politiek, maar ook zeker op de werkvloer.

Lees verder »